Oude school

Het schoolplein dient als entree naar de appartementen en de starterswoningen die gemaakt zijn in de voormalige basisschool in Almkerk. Het schoolplein is ook de gemeenschappelijke tuin van de bewoners . Er moeten voldoende parkeerplaatsen komen, maar het mag er niet uit zien als een parkeerplaats.

Het is noodzakelijk om een groot deel van het schoolplein op te offeren voor het parkeren van auto’s. Uiteindelijk is er gelukkig ook voldoende plaats voor groen. De ramen van de schoollokalen zitten vrij hoog, dus je kijkt al snel over de auto’s heen. Dit zou ook gelden voor beplanting die op de grond aangebracht zou worden.

Daarom zijn er een vijftal zitelementen gemaakt met daarin plantvakken. De zitelementen zijn uitgevoerd in Larikshout. De plantvakken zijn ingeplant met Daglelies, Wolfsmelk (wintergroen), Lavendel, Chinees riet en Sarcococca (een wintergroene heester). Verder staan er enkele Chinese Kornoeljes (Cornus kousa chinensis), die als kleine struikvormige bomen uit mogen gaan groeien. Bij de parkeervakken, die met stoere roestvrijstalen doppen zijn gemarkeerd, zijn Magnolia’s geplant. Deze boomvormende Magnolia kobus bloeit begin april met mooie witte geurende bloemen.