Moderne tuin

Moderne tuin in Tilburg

Deze moderne tuin, gelegen rondom een hoekwoning in de Reeshof in Tilburg, is modern maar niet minimalistisch. De stevige belijning van het tuinontwerp geeft ruimte aan een losse, natuurlijk ogende, beplanting. De bodem is droge zandgrond en de tuin ligt voor het grootste deel van de dag in de zon. Dit nodigt uit tot het gebruik van planten die zich aan deze omstandigheden hebben aangepast. Dat wil zeggen veel planten met grijze of behaarde bladeren of juist met hele smalle bladeren. Ze vormen een architectonisch beeld samen met de strakke lijnen.

Strakke details

De witte strak uitgevoerde schutting geeft ruimte aan deze tuin en trekt de aandacht. De schutting is opgebouwd uit Minerit gevelpanelen, een duurzame minerale plaat. Een zorgvuldige detaillering en uitvoering is hierin belangrijk om geen storende elementen te creëren. Het strakke kader trekt de aandacht die anders naar de rommelige bebouwde omgeving zou gaan. De twee witte metalen pergola’s met verstelbare zonneschermen zorgen voor schaduw en privacy in deze omsloten tuin. De pergola’s zijn maatwerk en vormen letterlijk en figuurlijk het frame van deze tuin.

Deze tuin laat zien dat een moderne tuin niet kil en zakelijk hoeft te zijn. Het strakke ontwerp met de losse beplanting geven juist een uitnodigend sfeer. Lees ook de recensie van de opdrachtgever.