Tuinontwerp voor een taartpunt

De kinderen zijn inmiddels de boomhut ontgroeit, de beplanting is dat ook. Oftewel, het wordt hoog tijd om de tuin eens aan te pakken. Andere wensen binnen het gezin over wat je met de tuin wil zijn hier de aanleiding om een nieuw tuinontwerp te laten maken.

Lastige vorm
Een lastige vorm, zo’n driehoek. Zeker als de tuin op het noord-oosten ligt en langs een vrij drukke straat. Het plan moet voorzien in ruimte om met veel mensen gezellig te kunnen tafelen. De kinderen willen graag tafeltennissen en ‘s avonds zou een lekkere loungeplek achterin de tuin geweldig zijn.

Tuinontwerp
Het tuinontwerp verraste de opdrachtgevers. Het strakke plan werkt heel ruimtelijk in de spits toelopende tuin. De terrassen (mede bepaald door de noord-oost ligging van de tuin) geven ruimte aan spelende kinderen en lekker luieren in de avondzon bij de vijver. Aangezien de voortuin al heel plantenrijk is, hoefde de achtertuin niet volgeplant te worden. In het tuinontwerp zoeken we het vooral in verticaal groen waarbij het uitzicht op de boomrijke omgeving natuurlijk ook mee doet.